fredag den 16. september 2011

Fredag i Beijing...

...det kan vi godt lide. Og især en det en god dag fordi vi har en ny rød regering i DK og en kvindelig statsminister - så bliver det vist ikke meget bedre. Jeg tror dog godt nok hun står overfor noget af en udfordring og er glad for jeg ikke er i hendes sko.

I denne uge er vores ayi stoppet. Hun havde fundet en andet job hvor hun kunne få arbejde fuld tid så det valgte hun forståeligt nok at tage. Sådan er det meget her, man har ofte en ayi i kort tid fordi de sommetider finder noget andet og så er de væk fra den ene dag til den anden. Men jeg syntes godt nok det var ret kort tid vi havde hende. Der kommer en ny til samtale i morgen så må vi se om hun er sød.

Jeg har også været på et "hemmeligt" sted i denne uge sammen med Lori. Det er et sted inde i en lang gyde i en slags baggård i et kvarter hvor man aldrig havde fundet det selv hvis man ikke havde hørt om det. Her kan man købe tasker, ure, lidt tøj og sko og det er de kendte mærker man også ser på markeder som Silkemarkedet, men bare i en meget bedre kvalitet. Silkemarkedets kopivarer er ret elendige og plastikagtige og selv der står Gucci eller Louis Vuitton på dem er det mega dårlig kvalitet og bare billige kopier. Men dette her sted vi var henne fristes man til at tro, at det faktisk er den ægte vare som enten en brandvarme eller måske eksemplarer af de ægte som fx har små fejl og dermed ikke kan sælges til de tusinder af kroner de normalt koster. Ihvertfald er kvaliteten helt i top og i lækkert ægte læder og ligner til forveksling de rigtige mærkevarer og priserne er derfor heller helt så billige som på markederne, men stadig væsentligt billigere end de normalt er.
Så her fik jeg købt en stor Mulberry taske, en mindre taske fra Salvatore Ferregamo og en pung fra Chloé. Alle tre ting til i alt ca. 1.200,- danske kroner. Absolut ikke sidste gang jeg er der:o)

Her til morgen var jeg en tur med ovre på pigernes skole fordi de holdt noget de kalder "assembly". Det holder de ca. hver anden måned tror jeg og der viser børnene på scenen i teatersalen hvad de har arbejdet med i den forgange periode. Så der fik jeg set Ella på scenen med sin klasse synge en fin sang. Det klarede hun så flot og moren var superstolt at sin lille tøs.
Laura var ikke på scenen denne gang til de stores assembly - men det kan være hun skal næste gang.

Har også fået købt flybilletter til Danmark i denne uge. Vi kommer hjem den 20. december og tager afsted igen den 29. december. Mærkeligt at vi allerede skal en tur hjem om så kort tid - men rigtig dejligt:o)

Har også fået vores tur til Guilin i det sydlige Kina på plads nu. Har lige købt flybilletterne i dag og nu glæder vi os til at komme ned og se det smukke unikke landskab, sejle på floden, se drypstenshuler osv sammen med vores nye venner Lori, Jason og deres Ella. Vi tager afsted i den forestående oktoberferie og skal være dernede i 4.dage.

Her til aften skal pigerne og jeg med Morten og hans kollegaer ud og spise. Ca hver 14. dag laver hans arbejde noget socialt sammen efter arbejde om fredagen og så spiller de badminton, basketball eller lign. og bagefter tager de ud og spiser. Man kan så tage sin familie med til spisningen hvis man har lyst og det gør vi så i dag. Så det bliver hyggeligt...

mandag den 12. september 2011

Jeg har mødt muren...

...og det er selvfølgelig i den bogstaveligste forstand:o)

Lørdag havde vi vores første, men ikke sidste, tur til den fantastiske kinesiske mur. Vi havde så valgt lige præcis den dag i denne uge hvor vejret var dårligt og det var køligt og regnede. Men faktisk gjorde det ikke spor. Vi havde jo vores søde chauffør, Mr. He, til at køre os dertil og så var der jo det gode ved regnen jo, at det betød, at der ikke var ret mange mennesker den dag. Så vi havde en skøn tur iført regntøj og paraplyer og muren var så smuk også i det våde vejr. Vi tog en svævebane op og ned fra muren og gik så rundt deroppe et par timer. Det var noget af en klatretur, for der er mange meget stejle trapperr på muren. Men hvor er det et imponerende bygningsværk som bare bliver ved så langt øjet rækker gennem bjergene.
Tænk at muren løber omkring 6.000 km i alt og hvis man strakte den ud ville den kunne nå fra Beijing til Danmark. Ret sindsygt at tænke på.

I sidste uge var jeg også en tur til et buddhistisk tempel som hedder Lama Temple. Det var en fin tur sammen med Lori hvor vi så nogen imponerende Buddha statuer og en masse mennesker som bad og brændte røgelse af. Vi lugtede helt af lejrbål da vi kom hjem.


Igår søndag var vi sammen med alle vores amerikanske venner + deres børn ude for at spise dumplings. Det, er lidt en slags kinesisk udgave af ravioli, men jeg var ikke så vild med dem. Men det kan jo ikke undre nogen som kender mig:o) Men det var super hyggeligt og alle ungerne leger og har det rigtig sjovt i mens de voksne snakker. Dejlig aften.

I dag har vi så haft fri allesammen også fordi kineserne fejrer Moon Festival. Vi er ikke helt sikre på hvad det som sådan går ud på men det er ihvertfald en helligdag herovre hvor de giver hinanden mooncakes og sender små lanterner med levende lys op mod himlen. så i går aftes kunne vi se flere små lysende lanterner flyve forbi vores vinduer helt heroppe på 27. etage. Meget smukt...
Vi tilbragte så vores ekstra fridag med en tur i Chaoyang Park som ligger ikke så langt fra hvor vi bor. Det er en kæmpe stor park hvor man kan foretage sig stort set alt. Man kan bade i ders kunstige badeland og spille beachvolley, man kan leje 4-personers overdækkede cykler eller små to personers elbiler og køre rundt i, man kan spille basket og andre boldspil på lukkede baner og der gudhjælpemig også en forlystelsespark derinde med rutjebaner og en masse andre ting at prøve. Så det er lidt af et sted for hele familien og vi havde en hyggelig eftermiddag derhenne.

I morgen er det så hverdag igen og pigerne skal tilbage i skole og Morten på arbejde og jeg skal hygge mig have massage og nyde mit priveligerede liv her i Beijing:o)

onsdag den 7. september 2011

Så blev det september her i Beijing...

...men det betyder ikke ligefrem, at vejret er efterårsagtigt. Faktisk er vejret virkelig skønt nu fordi den ekstreme varme er aftaget og der nu "kun" er omkring 26-28 grader. Det er lidt mere til at holde ud end de 35-36 grader der var i starten da vi kom herud.

Pigerne er faldet godt til i skolen nu og er glade for at komme derhen og vinker glade hver morgen ved skolebussen. Så det er skønt.

I weekenden var vi en tur til Sommerpaladset ca. 30 km herfra og tilbragte nogle timer der. Der var virkelig smukt og området er enormt, hvilket er heldigt når man tænker på, at der i gennemsnit 20-25.000 besøgende om dagen på denne årstid. Lige da vi først kom ind var der proppet med mennesker som i særdeleshed er kinesiske turister som kommer fra hele landet for at se seværdighederne. DEt betyder også, at de ikke er så vant til os blege mennesker så vi - og især pigerne - blev overfaldet da vi lige var trådt indenfor. Der blev filmet og taget billeder i en uendelighed med forskellige familiemedlemmer på skift og hele familier af gangen. Pigerne tog det pænt selvom Ella helt sikkert helst var fri for al den opmærksomhed.
Heldigvis gik vi mest i fred efterfølgende og kunne kigge på de smukke gamle bygninger og se optrædende kinesiske dansepiger og sejle en tur på den enorme sø i en pedalbåd.

Samme eftermiddag var der barbeque på skolen i et par timer og det var rigtig hyggeligt. Vi fandt hurtigt sammen med vores nye amerikanske venner og alle ungerne legede og dansede. Bagefter var vi 4 familier som tog ud for at spise sammen og havde en super god aften på et pizza sted som hedder "Kro's nest", hvor de havde de mest enorme pizzaer jeg har set.

Søndag var vi i biografen og se Cars 2, for det var den eneste børnefilm vi kunne finde.

Så nu er vi i gang med en ny uge og her til aften overraskede Morten os med billetter til det nærliggende teater "Chaoyang Theatre" hvor der er kinesisk akrobatik show. Det virkelig imponerende og et super højt niveau for de var så dygtige og pigerne var fuldstændigt overvældede over hele showet med flotte kostumer, smukke kinesiske piger og vild akrobatik. Så det kan godt anbefales, selvom det naturligvis er super turistet og man kan købe alverdens gejl og raller ude i foyeren. Men et fint show...