mandag den 12. september 2011

Jeg har mødt muren...

...og det er selvfølgelig i den bogstaveligste forstand:o)

Lørdag havde vi vores første, men ikke sidste, tur til den fantastiske kinesiske mur. Vi havde så valgt lige præcis den dag i denne uge hvor vejret var dårligt og det var køligt og regnede. Men faktisk gjorde det ikke spor. Vi havde jo vores søde chauffør, Mr. He, til at køre os dertil og så var der jo det gode ved regnen jo, at det betød, at der ikke var ret mange mennesker den dag. Så vi havde en skøn tur iført regntøj og paraplyer og muren var så smuk også i det våde vejr. Vi tog en svævebane op og ned fra muren og gik så rundt deroppe et par timer. Det var noget af en klatretur, for der er mange meget stejle trapperr på muren. Men hvor er det et imponerende bygningsværk som bare bliver ved så langt øjet rækker gennem bjergene.
Tænk at muren løber omkring 6.000 km i alt og hvis man strakte den ud ville den kunne nå fra Beijing til Danmark. Ret sindsygt at tænke på.

I sidste uge var jeg også en tur til et buddhistisk tempel som hedder Lama Temple. Det var en fin tur sammen med Lori hvor vi så nogen imponerende Buddha statuer og en masse mennesker som bad og brændte røgelse af. Vi lugtede helt af lejrbål da vi kom hjem.


Igår søndag var vi sammen med alle vores amerikanske venner + deres børn ude for at spise dumplings. Det, er lidt en slags kinesisk udgave af ravioli, men jeg var ikke så vild med dem. Men det kan jo ikke undre nogen som kender mig:o) Men det var super hyggeligt og alle ungerne leger og har det rigtig sjovt i mens de voksne snakker. Dejlig aften.

I dag har vi så haft fri allesammen også fordi kineserne fejrer Moon Festival. Vi er ikke helt sikre på hvad det som sådan går ud på men det er ihvertfald en helligdag herovre hvor de giver hinanden mooncakes og sender små lanterner med levende lys op mod himlen. så i går aftes kunne vi se flere små lysende lanterner flyve forbi vores vinduer helt heroppe på 27. etage. Meget smukt...
Vi tilbragte så vores ekstra fridag med en tur i Chaoyang Park som ligger ikke så langt fra hvor vi bor. Det er en kæmpe stor park hvor man kan foretage sig stort set alt. Man kan bade i ders kunstige badeland og spille beachvolley, man kan leje 4-personers overdækkede cykler eller små to personers elbiler og køre rundt i, man kan spille basket og andre boldspil på lukkede baner og der gudhjælpemig også en forlystelsespark derinde med rutjebaner og en masse andre ting at prøve. Så det er lidt af et sted for hele familien og vi havde en hyggelig eftermiddag derhenne.

I morgen er det så hverdag igen og pigerne skal tilbage i skole og Morten på arbejde og jeg skal hygge mig have massage og nyde mit priveligerede liv her i Beijing:o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar