onsdag den 7. september 2011

Så blev det september her i Beijing...

...men det betyder ikke ligefrem, at vejret er efterårsagtigt. Faktisk er vejret virkelig skønt nu fordi den ekstreme varme er aftaget og der nu "kun" er omkring 26-28 grader. Det er lidt mere til at holde ud end de 35-36 grader der var i starten da vi kom herud.

Pigerne er faldet godt til i skolen nu og er glade for at komme derhen og vinker glade hver morgen ved skolebussen. Så det er skønt.

I weekenden var vi en tur til Sommerpaladset ca. 30 km herfra og tilbragte nogle timer der. Der var virkelig smukt og området er enormt, hvilket er heldigt når man tænker på, at der i gennemsnit 20-25.000 besøgende om dagen på denne årstid. Lige da vi først kom ind var der proppet med mennesker som i særdeleshed er kinesiske turister som kommer fra hele landet for at se seværdighederne. DEt betyder også, at de ikke er så vant til os blege mennesker så vi - og især pigerne - blev overfaldet da vi lige var trådt indenfor. Der blev filmet og taget billeder i en uendelighed med forskellige familiemedlemmer på skift og hele familier af gangen. Pigerne tog det pænt selvom Ella helt sikkert helst var fri for al den opmærksomhed.
Heldigvis gik vi mest i fred efterfølgende og kunne kigge på de smukke gamle bygninger og se optrædende kinesiske dansepiger og sejle en tur på den enorme sø i en pedalbåd.

Samme eftermiddag var der barbeque på skolen i et par timer og det var rigtig hyggeligt. Vi fandt hurtigt sammen med vores nye amerikanske venner og alle ungerne legede og dansede. Bagefter var vi 4 familier som tog ud for at spise sammen og havde en super god aften på et pizza sted som hedder "Kro's nest", hvor de havde de mest enorme pizzaer jeg har set.

Søndag var vi i biografen og se Cars 2, for det var den eneste børnefilm vi kunne finde.

Så nu er vi i gang med en ny uge og her til aften overraskede Morten os med billetter til det nærliggende teater "Chaoyang Theatre" hvor der er kinesisk akrobatik show. Det virkelig imponerende og et super højt niveau for de var så dygtige og pigerne var fuldstændigt overvældede over hele showet med flotte kostumer, smukke kinesiske piger og vild akrobatik. Så det kan godt anbefales, selvom det naturligvis er super turistet og man kan købe alverdens gejl og raller ude i foyeren. Men et fint show...

1 kommentar:

  1. Kære Christina

    Det er rigtig dejligt at følge med her på din blog, hvor du skriver om alt hvad i oplever.

    Jeg er glad for at høre, at pigerne er faldet til i skolen, giv dem et stort kram fra mig og sig til dem at de er superseje.

    Jeg skal love for at I oplever en masse. Mon ikke jeg skal se Sommerpaladset når jeg kommer til Kina.

    Vil du hilse Morten og tøsepigerne.

    Kærligst Emmy

    SvarSlet