mandag den 29. august 2011

Længe siden...

Jeg har haft problemer med at komme på Facebook og på min blog den sidste uges tid. Jeg kan nemlig kun komme på disse sider når jeg logger ind via Mortens arbejde, ellers er siderne blokeret - det er jo Kina.

Den seneste uge er gået fint og der er stor fremgang for pigerne på skolen. De er begge glade for at komme derover nu og er ved at knytte venskaber og følger fint med i undervisningen. De tager nu også selv skolebussen frem om tilbage så det kører derudaf for dem.

Jeg har også fået lavet mig en lille netværksgruppe som består af mig samt 3 amerikanere - Lori, Paige og Valerie. Vi har alle børn på BCIS og bor i Central Park. Så vi laver ting sammen og har planer om en fast ugentlig dag hvor vi skal ud og opleve noget af Beijing.
I går var vi til noget som hedder et INN-møde(International Newcommers Network). Det er for alle udlændinge her i Beijing som har lyst til at mødes og i sær i starten af deres ophold her i Kina få information om alt lige fra hvordan man får åbnet en bankkonto i en kinesisk bank til hvordan man finder en Ayi.
Det består af frivillige damer som selv har erfaring med at flytte til Beijing og det var et godt besøgt møde med omkring 50-60 primært damer, som i de fleste tilfælde også var nye i Beijing.
Så sådan noget er der masser af hvis man gerne vil deltage i den slags. Jeg syntes det var fint og informativt men nok ikke noget jeg vil dyrke mere end den ene gang.

I weekenden var det Laura som havde bestemt, at vi skulle i et badeland. Vi havde fundet et sted som hedder Crab Island lidt uden for byen med falsk sandstrand, kunstige bølger og fake palmer, så det var skønt og børnevenligt og også ret hæsligt. Men pigerne var lykkelige og vi fik badet i nogle timer.

Søndag var vi på en lille udflugt til et område her i byen hvor man kan gå langs med nogle fine søer og en tur ind i Hutongerne - som man kalder de originale lave huse, som Beijing mest har bestået af før alle højhusene rykkede ind. Nogle af Hutongerne er i dag renoveret og er ved at blive trendy men de fleste stadigvæk bebos af fattige kinesere og disse er i ret dårlig stand. Det var der vi var i søndags og mange der bor ret usselt og enkelte steder kunne man kigge ind i de små huse og se prostituerede som lå helt gejlet op og så fjernsyn med åben dør og ventede på kunder. Det var en ret speciel oplevelse.


I fredags havde vi gæster til middag. Pat, som er Mortens kollega hjemme fra Danmark var herude med arbejdet og havde lige en aften ledig inden han skulle hjem. OG så havde vi også inviteret Lindy som er en af Mortens kinesiske kollegaer her på Beijing kontoret som har hjulpet os en masse gange med forskellige ting. Og hun er ogås den man altid kan ringe til for at få hjælp til at oversætte noget til enten vores chauffør eller ayi. Så hun er guld værd og vi havde derfor inviteret hende hjem til middag og købt en gave til hende. Så vi havde en hyggelig aften og Lindy var så glad og taknemmelig for det hele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar