lørdag den 6. august 2011

Ni hao Beijing...

Så er der vist hul igennem herude fra Kina. Jeg har haft lidt svært ved at komme på både Facebook og min blog men nu har jeg fundet ud af hvordan det skal gøres:o)
Vi ankom herude sidste onsdag tidlig morgen og blev mødt i lufthavnen af Lindy, som er sekretær i Topsøe herude og to chauffører hvoraf den ene var Mr. He, som skal være vores chauffør mens vi er i Beijing. Herover udtales He mere som Hrrr så vi syntes det lyder lidt sjovt at skulle kalde ham det. Vi blev så kørt til vores hotel og blev allerede et par timer efter hentet af May som er den ejendomsmægler som har fundet lejligheden til os. Så kørte vi over til vores kommende hjem og fik udleveret nøgler osv og det var fedt for pigerne også at se hvor vi skulle bo.
Derefter tilbage på hotellet hvor vi skulle bo frem til vi fik købt møbler til lejligheden.
Torsdag tog vi i Ikea hvilket viste sig at være helvede på jord. Der var en million mennekser og vi skulle have så mange ting at vi var nødt til at få assistance men ingen talte engelsk og vi fattede intet kinesisk. Så vi kom ud igen uden noget og måtte indse at vi måtte få nogen til at komme med os.
Næste dag forsøgte vi så igen med hjælp fra LinLin fra APA, som er det firma herude som har hjulpet os med at komme på plads.
Det blev til det meste af en dag i Ikea for alt er meget besværligt her i Kina i forhold til hvad vi er vant til derhjemme. Da vi endelig fik nået til at skulle betale en mindre formue for næsten et helt hjem viste det sig, at vores Visakort og Mastercard ikke kunne betale så stort et beløb på en gang så det var pisse besværligt. Det endte med at Morten måtte kontakte sit firma derhjemme og få lov til at betale med hans arbejds-Goldcard.
Det viste sig så, at de først kunne levere møblerne den kommende tirsdag så vi måtte blive på hotellet indtil da. Tilsidst var vi ved at få spat af at bo på hotel og var derfor vildt glade for endelig at kunne rykke ind i lejlheden tirsdag den 2. august.
Heldigvis havde vi betalt os til både at få leveret og samlet møblerne så der kom 3 håndværkere med alle vores ting og var der til langt ud på aftenen for at samle det hele. Selvfølgelig gik Mortens og min seng i stykker da de skulle samle den så vi har måttet tilbringe de første nætter i gæsteværelset.
Så nu begynder det at ligne noget herude men vi mangler stadig alt det som gør et hjem hyggeligt, fx billeder, stearinlys, puder osv. Vores flyttekasser hjemmefra som indeholder lidt af dette ankommer først om over en måned, så det varer lidt inden her bliver mere personligt.
Vi har også måttet købe alle de elektriske apparater som et hjem har brug for. Så der er blevet købt strygejern, støvsuger, elkoger, DVD afspiller, stavblender og en masse andet i den dur.

Pigerne tager det hele flot men det er også overvældende for dem. Herude er de nærmest superstjerne lige meget hvor de går og står og bliver konstant gloet på og talt til af fremmede kinesere som syntes de er meget smukke og anderledes at se på. Det er rigtig sødt og en meget positiv kontakt men alligevel er det hårdt for dem at være "på" hele tiden.
Sidste weekend var vi henne for at se den himmelske freds plads og der var det helt vildt med opmærksomheden. Tøserne måtte konstant stille op til fotografering sammen med kinesernes egne børn og nogen gange hele familier som ville fotograferes sammen med dem. Meget sjovt de første par gange men derefter ret anstrengende - men de tog det nu pænt:o)

Laura har haft nogle dage herude hvor hun har været rigtig ked af det og bare gerne vil hjem og ikke gider at gå i skole her eller bo her alligevel. Det er svært at se hende så ulykkelig over noget som vi ligesom har "påført" hende  Men vi håber selvfølgelig at det bliver bedre når hun først er startet i skolen og forhåbentlig får sig nogen nye venner. Men det bliver svært for dem begge i starten i skolen også med sprogproblemer og lutter fremmede omkring sig. Men vi er glade for, at hun trods alt er gode til at fortælle os om hvordan hun har det og sætte ord på hvad der gør hende ked af det.
Ella reagerer ikke på sammen måde over det hele endnu ihvertfald. Men hun har nogen gange grædt lidt når Laura har grædt, men vist mest fordi det smittede lidt:o)

I dag har vi fejret Mortens fødselsdag og har været i Beijings Blue Zoo, som er et stort akvarium. Derefter spiste vi i det nærliggende shopping mall hvor de har en amerikansk burgerkæde som hedder Fatburger. Det er supergode burgere og bagefter fik vi lækre is fra Cold Stone. Så det har været en hyggelig dag.

Vi er også blevet medlemmer af den health club som er i vores bebyggelse. Så der har vi været nede og træne og Morten og pigerne har også svømmet. Det er lige noget for pigerne og de ville meget gerne have mig med derned og bade også. Jeg er jo ingen badesmølf og havde ingen badedragt men det slæbte tøserne mig så med ud for at købe og jeg fandt heldigvis en model som holder maven lidt inde. Så meddelte Ella Morten, at det var en smart badedragt jeg havde fået. Den strammer maven ind så man ikke kan se at mor er så tyk, sagde hun. Tak for det:o)

1 kommentar:

  1. Fedt at man kan følge lidt med her på bloggen om hvordan det går med jer dernede. Det er en rigtig god måde at samle det mest bemærkelsesværdige fra turen. Håber i hurtig falder til dernede, og at i begynder at tage penge for at kineserne får taget billeder sammen med jer..

    SvarSlet